News

Mr. Doodle zijn tekeningen worden geveild voor 1 miljoen dollar per tekening/schilderij

Mr. Doodle zijn tekeningen worden geveild voor 1 miljoen dollar per tekening/schilderij

Dit is alleen maar goed nieuws voor de andere 'doodlers' in de wereld. Onze soort kunst bloeit en is een enorme hype rage in Azië. Anderen zullen zeker volgen.

 

https://www.ft.com/content/e7dcbd19-29f8-409e-9bb1-5ca43fcaa58a

https://en.thevalue.com/articles/christies-hong-kong-mr-doodle-caravan-chaos-art-auction-2021

https://www.telegraph.co.uk/luxury/art/meet-mr-doodle-27-year-old-artist-whose-cartoons-now-sell-1m/


Kunstenares Jook Doodle verrast met kleurboek voor volwassenen


Binnenkijken in een belle-époquewoning, een herenhuis vol speelse doodles

Tekst Copyright - Krant Van West-Vlaanderen Bert Vanden Berghe

Op een boogscheut van het Oostendse strand vind je de woning van muzikant Augustijn Vermandere en kunstenares Joke Neyrinck. In het meer dan honderd jaar oude herenhuis in de belle-époquewijk brachten de twee een muziekstudio en atelier onder. Naast enkele unieke tweedehandse interieurstukken staat het huis ook vol tekeningen van Joke.

De Muscarstraat in hartje Oostende is een knap overblijfsel van de belle-époqueperiode. Zowat elk huis is er beschermd erfgoed. Helemaal vooraan...


De verborgen magie in de krabbels

De verborgen magie in de krabbels

Geciteerd (copyright thalmaray)

Volgens Jook die in het leven de naam Joke Neyrinck draagtis haar gemoedsstemming wel degelijk bepalend voor het resultaat op canvas, zelf omschrijft ze haar werk eerder als vrolijk al is ze dit zelf niet altijd,  er zit achter de chaotische symboliek wel degelijk verborgen hints of boodschappen, althans zo lijkt het. De manier waarop ze zich voelt reflecteert wel op het werk waarmee ze bezig is. In een interview met thalmaray.covertelt ze dat ze bepaalde parameters niet inschat, zo weet ze niet exact wanneer een werk voor haar af is, soms is heel het blad vol...


Jook in theartcouch

Jook in theartcouch

Kan je compulsief kunst maken? Dwangmatig misschien? Elke kunstenaar zal wel kunst maken uit een onbedwingbare opwelling, een scheppingsdrang. Maar wat als je niet kan stoppen? Wat als die innerlijke drang je voortdurend aanspoort om te creëren?

Dan krijg je een kunstenaar als Joke Neyrinck, die met haar doodles nagenoeg alle muren van haar huis, enkele meubelstukken, haar kleren en allerhande gebruiksvoorwerpen heeft versierd. Mocht het gezond zijn zou ze haar man, kind en kat ook van doodles voorzien, zo denk ik toch.

Maar wat als zowat alles in huis reeds is volgedoodled? De stift kruipt waar het niet gaan...