Jook Doodle stelt haar crowdfunding project voor in UiT IN OOSTENDE

Jook in UitOostende

De Oostendse ‘Jook Doodle Woman’ (pseudoniem van Joke Neyrinck) haalde de internationale pers toen ze doodleuk haar volledige huis van doodles had voor-

zien. Doodles zijn leuke cartoonachtige figuren die spontaan hun weg vinden naar een canvas, een muur, een kledingstuk of een beeldhouwwerk. Het werk in haar eigen huis bleek geen ‘one day stunt’, want de kunstenares ademt doodles uit, leeft in doodles en zet een doodlestempel op alles wat haar lief is.
Het gemak waarmee ze haar kunst creëert, is opmerkelijk. Het ‘doodelen’ is voor haar een semi-automatisme, een ‘follow the flow’. Volgens Jook is haar gemoedsstemming bepalend voor het resultaat op canvas. Zelf omschrijft ze haar werk eerder als vrolijk hoewel ze dit zelf niet altijd is. Toch zitten er achter de chaotische symboliek wel degelijk verborgen hints of boodschappen. Het uit zich hoe dan ook in een niet-alledaagse kunstvorm. (bron: thalmaray.co)

VERZAMELBOEK VOOR OOSTENDSE KUNSTENARES
Binnenkort publiceert Jook haar eerste grote verzamelboek met een selectie van haar zwart-wittekeningen van de laatste 10 jaar. “Het is in de eerste plaats een verzamelboek maar het kan ook zelf ingekleurd worden. Het is een boek voor iedereen van 7 tot 99 jaar. De publicatie zal een 108-tal bladzijden tellen en kost 19 euro. Geïnteresseerden kunnen het boek nu al aank open via www.ulule.be. Via je aankoop ondersteun je bovendien mee de finan ciering van de publicatie. “Indien het totaalbedrag niet gehaald wordt, wordt het boek alsnog gedrukt”, besluit Jook.
Meer info op www.jook.be of volg ‘Jook Doodle Woman’ op Facebook, Instagram en YouTube.


Share this post