Kun je jezelf kort voorstellen als kunstenaar? 2016

Kun je jezelf kort voorstellen als kunstenaar?
Sinds begin 2014 heb ik mijn kunststudio, galerie werkruimte te Oostende in de Muscarstraat. We wonen in een mooi groot herenhuis, een van de mooiste gevels van Oostende, de gevel is mijn visitekaartje...
K ben een grafisch kunstenaar en maak vooral monumentale digitale tekeningen en weldra 3D geprinte sculpturen. Mijn ecriture automatique brengt grillige, organische, speelse ‘doodles’ met zich mee.  

Hoe ben je in de kunstwereld binnengerold?
Na enkele jaren in de grafische wereld gewerkt te hebben voelde ik de drang om meer persoonlijk werk te creëren. Door mijn achtergrond als ontwerper wou ik ook blijven werken met de digitale software en daarmee 'vrij werk' creëren. Op een gegeven moment kwam het idee in mij op om permanent tentoon te stellen en het onderste verdiep van ons huis was vrij... Het is echt wel meer een atelier. Maar vierjaarlijks doe ik een opendeur met telkens nieuw werk. Momenteel zit ik ook in het kunstcollectief krakk.org waar ik regelmatig mee tentoonstel.
Wie is jouw grote voorbeeld en waarom?
Nick Ervinck, een zeer vernieuwend kunstenaar, voor mij een beetje de kunstenaar van de toekomst omdat hij de 3D software heel goed benut, de meeste van zijn sculpturen zijn volledig met 3d software gemaakt en 3d geprint. Hij heeft ook een zeer goede marketing werking. Frederik de Wilde is ook een zeer sterk vooral conceptueel kunstenaar die digitale technieken gebruikt. Can Pekdemir, een Turkse kunstenaar, voor mij de beste hedendaagse digitaal 3d beeldhouwer. Met veel gevoel bouwt hij zijn figuren op.
Wat inspireert jou?
Ervinck die zeer vormelijk werkt, Anton Henning schildert bizarre figuren, ons werk vertoont vele gelijkenissen. Takashi Murakami, vooral naar kleurgebruik en vorm. Hij is ook zeer geïnspireerd door de populaire cultuur van manga strips enz... De oude kunstenaars, Dali, Miro en Yves Tanguy, enkele belangrijke surrealisten... Vele grafitti kunstenaars inspireren mij zoals Keth Haring en Brian Donnelly (KAWS), designer en kunstenaar van gelimiteerd speelgoed en kledij.
Op welke manier komt dat tot uiting in je werk? Wat wil je de kijker meegeven?
Vooraleerst wil ik de kijker mijn droomwereld laten binnenstappen en hem op ontdekking laten gaan in mijn gedachtengang, op die manier wil ik het contact met de kijker aangaan.
Zijn er materialen waar je graag mee werkt?
Wacom cintiq tekentablet, maar het liefst van al met een fijn stiftje op papier.
Hoe ga je te werk?
Alles begint met een hele hoop schetsen - waar ik dan de beste van selecteer en digitale collages van maak. Al mijn tekeningen zijn een soort van biografie, heel persoonlijk ook, mijn emoties gevoelens en zaken uit een ver verleden komen telkens terug in mijn werken. Met de nodige 3d software (blender) werk ik dan mijn 'doodles' af. 


Deel dit bericht