Oostende wordt deze winter Doodle-stad! (tekst economisch huis oostende)
Tijdens de eindejaarsperiode vind je doorheen de straten van Oostende verschillende bijzondere kersttekeningen van de hand van Jook Doodle Woman.
Maar wat is dat nu precies, een doodle? Wel, doodles zijn kleine, bijzondere, bijna cartoonachtige figuurtjes die samen een groter kersttafereel vormen op de etalages van handelaars over heel Oostende. De zogenaamde kerstdoodles kan je nog bewonderen tot na de feestdagen op de verschillende etalages van de deelnemende handelaars.
Het Doodle-plannetje met alle locaties waar de doodles te vinden zijn, kan je hier downloaden of verkrijgen bij Toerisme Oostende en alle deelnemende handelaars.
Kinderzoektocht 'Doodle all the way': ga op doodle-jacht en verzamel leuke kerstkaarten
‘Doodle all the way’ is een leuke zoektocht waar kindjes als echte speurneuzen en volgens het principe van ‘Waar is Wally?’ op zoek kunnen gaan naar een klein, peperkoekenmannetje in de grotere kerstdoodles. Klik hier om te ontdekken hoe het peperkoekenmannetje er uitziet.
Wanneer het figuurtje gevonden wordt, kan je vervolgens een QR-code scannen die ook op het etalageraam te vinden is en komt er een unieke, ‘gedoodelde’ kerstkaart tevoorschijn. Om je een idee te geven hoe deze QR-code eruit ziet, kan je hier even klikken. De kerstkaart kun je downloaden, thuis uitprinten en vervolgens inkleuren en opsturen naar familie en vrienden. Zeker in tijden van corona, kunnen kerstkaarten opnieuw een prominente rol spelen om kerstwensen uit te wisselen met onze naasten.
Het parcours van ‘Doodle all the way’ loopt voorbij heel wat leuke Oostendse (kinder)winkels. In totaal zijn er vijf verschillende designs van kerstkaarten die je stadsbreed kan verzamelen. Een leuke, veilige activiteit voor het ganse gezin!
Ontdek op onderstaande lijst waar je de doodles kan terugvinden.
Insta-doodle tour: neem een leuke foto bij de doodle-kerstetalages!
Ook voor de mensen die verzot zijn op originele foto’s werd er een trendy en vernieuwend doodle-concept uitgewerkt. Zo is er een Insta-doodle tour waarbij je samen met de speciale figuren op de etalages het hoofdpersonage van de foto kunt worden. De perfecte gelegenheid dus om een leuke kerstfoto te nemen die zal scoren op jouw sociale media.
Aarzel niet om de handelszaak en @economischhuisoostende te taggen in je foto! We zijn al benieuwd om jullie originele foto's te ontdekken.
Back to Top