Tekst Focus wtv

Vandaag werd 't Klavier ingehuldigd in Koolskamp, een deelgemeente van Ardooie. Het gebouw herbergt verschillende lokale verenigingen, een kinderopvang, judoclub en een gemeentelijk digipunt. Het is de grootste investering die de gemeente deed in tien jaar tijd. Het is de bedoeling om de buurt op die manier te verjongen.

't Klavier staat bovendien op dezelfde plaats als het oude schooltje. Maar dat was helemaal afgeleefd. De vraag naar nieuwe infrastructuur klonk dan ook steeds luider. "Koolskamp is volledig aan het heropleven. Er is hier een school die goed draait, er komt een nieuwe buurt bij. Wij hebben er nood aan om onze vereniging op een nieuwe locatie te huisvesten. Het is een investering van 2,7 miljoen euro: ons grootste project in de voorbije tien jaar. We zijn er wel fier op", zegt Burgemeester Véronique Buyck.
"Het is een investering van 2,7 miljoen euro: ons grootste project in de voorbije tien jaar."
Véronique Buyck, burgemeester

Het gebouw bestaat uit vier blokken rond een gemeenschappelijke binnenplaats. Elk blok werd specifiek ontworpen naar de noden van de vereniging die er zit. Er werd gelet op lichtinval, energieverbruik maar ook op geluid. 't Klavier is zo goed als af. Kunstenaar Jook Doodle legt nog de laatste hand aan haar muurschildering. De buitenomgeving wordt ook onder handen genomen. Tegen de zomer komt er een groenzone met speeltuin voor de kinderen, en dat met Europese steun.
Back to Top