Tour Elentrik 2.0 in Bredene

In 2019 organiseerde Bredene, in samenwerking met kunstenaarscollectief Treepack, een eerste editie van Tour Elentrik. Nadat in 2020 de uitbreiding ervan werd aangekondigd gooide de coronapandemie roet in het eten.  Nu is het eindelijk zover. De uitbreiding van Tour Elentrik is een feit.

Tijdens de tweede editie van Tour Elentrik in Bredene werden 17 kunstenaars losgelaten op evenveel tot voor kort grijze en onbeminde elektriciteitskastjes. De groep kunstenaars was een smeltkroes van professionele en lokale kunstenaars die, onder de coördinatie van Treepack en binnen de krijtlijnen van het thema ecologie, hun creativiteit de vrije loop lieten.  Net zoals bij de vorige editie maken de 17 nieuwe kastjes deel uit van een route die zowel te voet als te fiets kan worden afgelegd en die het hele jaar door is geopend.
Bovendien besliste het bestuur om de levensduur van de werken te verlengen door het aanbrengen van een beschermde coating op alle kastjes van zowel de eerste editie als de tweede editie. De recente watersnood in ons land maakt de thematiek rond ecologie en klimaatverandering actueler dan ooit.  Tour Elentrik is voor Bredene een medium om deze thematiek op een creatieve en toch invloedrijke manier in het straatbeeld te verankeren. Daarnaast zal men versteld staan van de prachtige ontwerpen van de kunstenaars en de enorme creativiteit waarmee ze ook deze editie aan de slag zijn gegaan.

Voor meer informatie over de route en de kunstwerken kan men terecht op: https://bredene.streetartcities.com/routes/tour-elentrik-249

Back to Top