Foto's RedBull @Krewcollective

Aan de telefoon, tijdens de les, in de wachtrij voor festivaltickets of tijdens de zoveelste virtuele meeting: droedelen doen we allemaal. Maar wat als we die doelloze krabbels tot leven konden brengen? That's where Red Bull Doodle Art comes in. De wereldwijde tekencompetitie komt dit jaar voor het eerst naar België en daagt creatievelingen uit om hun wildste fantasieën op papier te zetten. De inzet? Jouw doodle als NFT op de grote wereldfinale (lees: een spectaculaire tentoonstelling) in Amsterdam!
Het concept is simpel: neem pen en papier, laat je creativiteit de vrije loop - the sky is the limit! - en stuur je doodle in via redbull.be/doodle-art voor zondag 19 maart. Of kom naar een van de fysieke Red Bull Doodle Spaces.
Uit alle Belgische inzendingen kiest de jury een twintigtal artiesten die hun creatie mogen tentoonstellen op de nationale finale in Plein Publiek. De Belgische winnaar mag ook naar de driedaagse wereldfinale in Amsterdam, waar zijn/haar doodle als NFT wordt gemint in een exclusieve samenwerking met Red Bull.
"Zo cool dat Red Bull Doodle Art naar België komt! Het is de perfecte manier om de kunst van doodlen op de kaart te zetten, nieuwe artiesten te leren kennen en verborgen talenten te ontdekken. Ik vind het een eer om de Belgische doodle scene te mogen vertegenwoordigen in de jury. Heel benieuwd!" - Joke Neyrinck, doodle artist en jurylid Red Bull Doodle Art 2023


Back to Top